Tashme e kane kuptuar edhe sipermarresit Shqiptare qe te krijosh kushte te mira pune nuk eshte luks por eshte pika e te ardhmes qe arrin te shohe sipermarresi per organizaten e tij.

 

 

 

 

 


Tashme e kane kuptuar edhe sipermarresit Shqiptare
qe te krijosh kushte te mira pune nuk eshte luks
por eshte pika e te ardhmes qe arrin te shohe sipermarresi per organizaten e tij.

Domethene cfare pikpamje ka drejtuesi per kompanine qe drejton.
Ne vitet 2000 shumica e kompanive prestigjoze perveç rrogave
mbi mesataren paguanin per manageret e tyre edhe shpenzime te tjera
per pune si telefonin udhetimet disa arrinin edhe tek pagesa e qerase se baneses
ne rast se pozicioni ishte aq specializuar sa qe companite duhet ta merrnin nga
jashte personelin.Tarifa telefoni 20.000all (150€)muaj
Bileta avioni udhetimesh. 400 deri 800euro muaj
Qera banese 1000euro muaj
E te tjera si keto.

Tashme ne 2018
Te gjitha keto kerkesa jane rritur akoma me shume
Kemi raste nga me te shumtat ku Kompanite paguajne
shuma marramendese per transport apo per shpenzime te tjera luksi,
sigurisht keto jane kompani prestigjoze qe paguajne shume por edhe kerkojne shume.
Kjo krijon edhe efektin tjeter qe kushdo nga manageret
qe ndodhet i lire ne tregun e punes, ku do te preferonte te punonte tek:
Kompania me page te mire
Apo tek kompania me page te mire qe ofron edhe makinen (aq me teper ekologjike).
Jo te pakta jane rastet e kompanive te cilat paguajne
QERA AUTOMJETI
KARBURANT
TAKSA

Tashme tirana last mile ka nje formule shume ekonomike per transportin e managereve
180EURO NE MUAJ dhe makina elektrike behet e managerit mbas 48muajsh.
Keshtu qe ju do te jeni organizata me prestigjoze perseri pasi do ti ofroni managerit tuaj jo vetem te punoje ne kompani qe mendon per stafin por edhe qe manageri do te jete i stimuluar per te punuar akoma me shume dhe mos te largohet nga puna para 48muajsh pasi mbart me vete jo vetem riskun qe mund te ngelet pa pune por edhe faktin qe mund te humbase lehtesirat qe ofrohen nga mobiliteti elektrik ne kompani.

Per te qene me Konkret.
Maangeri Zapata merr nje page 400 euro ne muaj dhe 2% te komisionit te cdo shitje apartamenti paga eshte minimale por komisionet jane ato qe e bejne punen interesante pasi pas cdo apartamenti te shitur te ardhurat rriten me 400 apo 600 euro.
nje pjese e mire e ketyre shpenzimeve shkon per karburan makine por shpesh here edhe per fatura taxie apo transporte te tjera.
pas marrjes se smartit nga Autoyou kam vetem 90 euro shpenzime ne muaj e cila eshte 50%e kestit te MAkines elektrike Smart
pjesea tjetert paguet nga kompania ku punoj me kushtin qe une do te punoj per te gjithe kohen qe kane finacuar smartin pra ne rast se largohem nga puna para 48 muajsh nuk mund ta marr me vete smartin tim elektrik.

PER ME SHUME DETAJE SE SI MANAGERI JUAJ MUND TE PAJISET ME NJE MAKINE SMART ELEKTRIK,
JU LUTEM KONTAKTONI NJE NGA SPECIALISTET E AUTOYOU.EU

KLODIAN VOKO
JUTBINA KATANA
EDISON MEHQEMEJA

 

Florian Voko
Autoyou.eu

Detyra e parë për realizimin e projektit Tirana Last Mile (TLM) ishte përballja racionale e skepticizmit dhe mosbesimit të ngulitur thellë në përbërjen mendore dhe shpirtërore të Shqiptarit mesatar.  Thellësia e problemit dhe niveli i përfshirjes emocionale të nevojshme për kapërcimin e këtij hendeku janë arsyeja e përzgjedhjes së titullit. Procesi filloi zyrtarisht më 06/03/2014 me themelimin e kompanisë Auto You.

emotional-intelligence

Mobiliteti elektrik në vitin 2014 ishte në modë në Norvegji, Suedi dhe Holandë, ndërsa BE kishte pjesëmarrje përgjithësisht “parimore” duke bërë më shumë politika sensibilizuese sesa hapa konkretë.

merkel

Kjo dinamikë kishte krijuar përshtypjen se automjeti elektrik ishte i arritshëm vetëm në vende ku nuk ka nevojë ta lidhësh biçikletën dhe ku sektori publik është më efiçent se ai privat.

Ready-for-Electo-Mobility_121217_Infographic_v3

Tirana Last Mile është projekt, për faktin se përfaqëson një shpikje me origjinë 100 % shqiptare të parealizuar ende në asnjë vend të botës. Përfshirja e individëve, ndërrmarjeve private dhe sektorit publik përbën detyrë morale dhe njëkohësisht patriotike.

Sipas matjeve në Europë, motori 220 CDI i prodhuar nga Mercedes shkarkon 177 g CO2/km. Pa përllogaritur ndryshimin e krijuar nga cilësia e naftës dhe vjetërsia e mjetit:

100 km/ditë x 177 g CO2/km = 17,700 g CO2/ ditë/taksi.

Shërbimi taksi në Tiranë ofrohet nga 1,100 taksi të licencuara.

Duke mos llogaritur automjetet e regjistruara nga kompani dhe ato që ofrojnë shërbim informal:

800 taksi x 17,700 g CO/ditë=> 14,160,000g CO2 /ditë => 14,160 kg CO2 /ditë => 14.16 ton CO2 /ditë

360 ditë/ vit x 14.16 ton CO2 /ditë => 5097.6 ton CO2 /vit

Njëzet vjet janë 172,800 orë.

map18-en-2

Pas tentativave të njëpasnjëshme të dështuara me sukses për të angazhuar investitorë të mëdhenj privatë dhe publikë dhe më pas për të marrë subvencione dhe/ose grante, kuptuam që karburanti i vetëm në dispozicion për të ndezur këtë makineri janë shpenzimet e majme operative të taksistit individual të Tiranës.

Minimumi i kilometrave të përshkruara nga një taksist individual brenda qytetit është 80 – 120 km në ditë.  Dita normale e punës është 12-14 orë / 7 ditë ne javë. Duke përllogaritur një konsum mesatar prej 13 litër/ 100 km x 160 lekë/litër arrihet një vlerë ditore mesatare prej 2,080 lekë që konsumohet nga motorë gjermanë të amortizuar me djegie të brendshme.

Me modelin e ndërlidhjes që ka në dispozicion, ai arrin të faturojë 20-30% të km të përshkruara.

Rezultati operativ i kësaj sipërmarrje:

100 km/ditë x 30 % faturim => 30 km x 120 lekë/km =>3600 lekë/ditë x 30 ditë/muaj = 108,000 lekë – 30 ditë / muaj x 2,080 lekë në ditë = 62,400 lekë

Fitim bruto = 45,600 lekë

Me këto të ardhura duhet të mbulohet paga, mirëmbajtja e mjetit dhe taksat.

Nëse bie nën këtë nivel, ndërrmarja nuk mbijeton dot mbi gjashtë muaj.

 

7231436_orig

Përkthimi i literaturës mbi elektromobilitetin dhe sistemet e menaxhimit kibernetik paralelisht me intervistimin dhe trajnimin e qindra taksistëve në përdorimin e internetit si mjet ndërlidhës të shërbimit ishin themelet mbi të cilat u  ndërtua mundësia e pajisjes me automjet elektrik. Ketë proces e quajtëm demokratizim.  Dy vitet e para të projektit kushtuan 100,000 euro. Financimi erdhi nga z. Adlej Pici dhe z. Asllan Merlika.

trajnime saytaxi

Duke i ofruar terma garantore Institucionit financiar si dhe të hollat prej 1,001,011 lekë krijuan kushtet që më 28/12/2016 ti dorëzohej automjeti i parë elektrik një taksisti individual shqiptar. Ky ishte Eduart Ferhati, taksisti i së ardhmes. Në fakt mund të kishte qenë kushdo në vendin e tij, por komplikacione dhe vonesa të ndryshme me karakter psikologjik bënë që ai të elektrifikohej i pari. Ai u ndoq nga Artan Tollja dhe Fation Kadiasi.

Modeli i ofruar nga projekti Tirana Last Mile krijon mundësinë e ofrimit të shërbimit 24H me vlerën e shpenzimeve operative të një mjeti me djegie të brendshme.

Rezultati operativ i një automjeti elektrik:

Turni i I

150 km/ditë x 30% faturim => 45 km x 120 lekë/km=> 5,400 lekë/ditë x 30 ditë/muaj = 162,000 lekë

Turni i II

150 km/ditë x 30% faturim => 45 km x 120 lekë/km => 5,400 lekë/ditë x 30 ditë/muaj =162,000 lekë

300 km/ditë x 30 ditë në muaj = 9,000 km/muaj

9,000 km/muaj x 0.16 kWh/km=> 1,440 kWh x 16.8 lekë/kWh => 24,192 lekë x 2 = 48,434 lekë

Përllogaritet dyfishi i rrymës për të mbuluar koston e parkimit dhe amortizimin e stacionit të karikimit.

Automjeti elektrik kushton mesatarisht 3,600,000 lekë/48 muaj => 75,000 lekë

Total hyrje                                                                                                                        324 000 Lekë

Rrymë                                                                                                                               -48 434  Lekë

Këst kredie per automjetin                                                                                                -75 000 Lekë

=200,566 Lekë

200,566/2 turne = 100,283 lekë/turn

Elektromobiliteti/Djegie të brendshme =  100,283 / 45,600 = 2.19

Avantazhi teknologjik i mundëson dyfishimin e të ardhurave, ndërkohë që shpenzimet operative kthehen në investim.

Prezantimi i elektromobilitetit ishte i vështirë në shumë aspekte, por asnjë problem nuk i bën dot ballë sulmeve sistematike të mendjes së përgatitur.

Periudha në vazhdim u karakterizua nga një eufori elektrifikimi ku 10 taksistë individual u pajisën me automjete elektrike brenda pak muajsh në sajë të injeksionit të pakursyer të besimit, përkushtimit dhe të hollave sipas nevojës. U krijua grupi i parë i taksistëve privatë të elektrifikuar. Me përkëdheli, më poshtë do iu refereohem “TEL”.

WhatsApp Image 2017-12-13 at 17.56.51

 

 

Një automjet elektrik përshkon mesatarisht 150 km në një karikim të plotë duke përthithur rreth 24 KWh ose rreth 336 lekë (çmim industrial). Kjo përkthehet në ~ 8 orë pritje pranë nje prize 220V me fuqi të instaluar prej 3 KWh ose në 30 min në një stacion industrial karikimi me fuqi të instaluar prej 50 KWh.

Shqiptarët janë të prirur drejt inovacionit dhe të etur për të përmirësuar standardin e tyre të jetesës. Gjithashtu karakterizohemi nga një aftësi e jashtëzakonshme për tu përshtatur me rrethana dinamike.

Megjithë skepticizmin dhe pengesat lidhur me elektromobilitetin, disa kompani private investuan në automjete 100% elektrike ndërsa të tjera zgjodhën teknologjinë e ndërmjetme të veturave hibride.

Ndërkohë kishin filluar gjurmët e para të lëvizjes elektrike në Shkodër, Durrës, Elbasan, Fier, Vlorë.

29064308_1215481785221314_5097708825856738552_o

 

Ju ftoj të ndiqni nga afër zhvillimet më të fundit teknologjike qe po ndodhin pranë jush. Elektromobilitetiti ka nevojë për ju!

 

Këtë të shtunë patëm kënaqësinë të mirëpresim në mjediset e Galerisë Tirana Last Mile Kryetarin e Bashkisë Tiranë Z. Erion Veliaj dhe Ministrin e Turizmit dhe Mjedisit, Z. Blendi Klosi

Në ceremoninë përmbyllëse të konkursit me ide mjedisore, #ECOschool, kryebashkiaku njoftoi planet e Bashkisë për zbatimin masiv të elektromobilitetit në Tiranë dhe të gjithë lehtësirat që do të ofrohen për operatorët privatë dhe taksistët që duan të elektrifikojnë flotën e automjeteve, nga licencimi për 24 orë i taksive elektrike e deri tek incentivat ekonomike lehtësuese për importin e makinave elektrike.

Në vijim të aktivitetit të mbajtur në Galerinë Tirana Last Mile, Ministri theksoi se prioritet mbetet mbrojtja e mjedisit dhe se është e patolerueshme që Shqipëria të vazhdojë të mbushet me makina që janë afër fundit të jetës së tyre. Klosi shtoi se jo vetëm makinat, por çdo nismë që shkon në përmirësim të situatës së ndotjes mjedisore, do të nxitet fort nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit.

Z. Veliaj dhe Z. Klosi sëbashku me pjesëmarrësit e EcoSchool u njohën më gjerësisht me punën e projektit Tirana Last Mile dhe përkatësisht zhvillimet e fundit të kompanive AutoYou.eu, Saytaxi Albania dhe Electrify Albania në këtë drejtim, nga ofrimi i teknologjisë dhe shërbimit shitje dhe passhitje të makinave elektrike, shërbimit taksi dhe infrastrukturës së kullave të karikimit në vend.

Florian Voko, menaxheri i projektit Tirana Last Mile inkurajoi të rinjtë të qasen drejt modelit të biznesit të gjelbër dhe prezantoi gatishmërinë e ekipit me të cilin ai punon për të mbështetur këdo operator privat apo publik që dëshiron të zbatojë elektromobilitetin, nëpërmjet ofrimit të teknologjisë dhe ekspertizës prej përvojës 16 vjecare në këtë fushë dhe hulumtimeve dhe testimeve të vazhdueshme në treg.

Për të gjithë të pranishmit në Galerinë Tirana Last Mile, Saytaxi Albania dhuroi kupona promocionalë për udhëtimet me taksitë elektrike të flotës, ndërsa për idenë më të mirë mjedisore, u dhurua një kupon me 5000 lekë vlerë shërbimi.

Në fund, një test drive të pazëshëm për të gjithë kuriozët!

Photo credit: Aldo Bonata

AutoYou is constructing a model which implements Electric Vehicles in the urban cities by connecting interactions 
between technological performance, infrastructure building and consumer behavior in different spatial and temporal 
scales in one system. 
 
This is achieved by correlating the need for transportation (Tirana    Last  Mile  ) and charging infrastucture EAL     
Electrify   Albania. 
TLM starts the EV interaction through the taxi industry in the urban areas, such as Tirana.  
This project implementable in most Eastern Europe cities and every urban area with the following parameters: 
Population more than 1 million 
Lack of access to quality public transportation 
Radius of urban area 5-15 km  
 
The project’s purpose is to replace 80% of ICE AGE cars with Electric Vehicles in taxi business thus providing 
benefits like: 
Solving  transportation problems caused by lack of critical information 
Increased efficiency do to cloud integration between the customer and driver. 
Decrease pollution in crowded cities 
Increase revenue in the taxi service 
Decrease taxi price 
Cargo services for door to door deliveries 
Create totally new ways of delivery probabilities while reducing costs.  
Increase the number of available parking spaces. 
Create the possibility for electric bike sharing system and many other types of electric transportation. 
 
The system offers the best possibilities to support lateral structures related with: IoT (Internet of Things), ‘M2M’ 
(Machine to Machine) and ‘System of Systems’. 
 
2- An essential part of this project is the Saytaxi app; A well-known smartphone application  that can be 
downloaded from both Play  Store  and App  Store. Within the app, the clients (passengers) can book a taxi and before 
they make the order they can control information such as the driver’s name, picture, the type of car, plate number, 
time of arrival, ratings from previous clients etc. The app increases the efficiency of the drivers by operating on cloud 
Normally taxi drivers invoice only 20% of their traveled kilometers (from actual statistics). Private Taxi 
drivers invoice only 10%. A taxi service company fleet with 40 cars can invoice only up to 30%. A taxi service 
company should have at least 50 cars to invoice more than 50%. Within the app a private taxi driver could invoice up 
to 80% of their traveled kilometers. 
The applied platform created by our partners  TaxiStartup, is able to support completely several city services such 
as: 
Ambulance 
Non-Emergency Medical Transportation 
School bus 
Firefighters 
Garbage truck 
City cleaning 
Bus service 
 
For marketing and administration purposes, the system enables the organization of one or more passengers through 
coupons, referrals or fixed trips. The system includes: on-cloud services that meet nowadays Government’s 
Requirements, pre-reservation feature, fully integrated payments and IoT automation. 
 
3-/ We have chosen the EV’s alternative by evaluating the most common benefits they have.  
Decrease by ten (10) times the cost of fuel 
Decrease depreciation by 50%, compared with ICE AGE vehicles 
Decrease maintenance cost up to 40-50% per kilometer 
Reduce pollution issues 
Double the employment rate in the taxi sector 
Pave the way for multimode transportation types 
Increase usage of taxi service (for the applied area) 
 
EV’s today are a very reliable technology compared to 10-20 years ago. For private usage they don’t save more than 
2,000 $/ year in fuel and they surely generate some kind of range anxiety. In the taxi business they save more than 
10,000 $/ year in fuel, and in cities with the dimension likes of Tirana, the range anxiety is not an issue. I.e taxis 
operate under 150 km/ day and EV’s can literally solve the city’s actual need of transportation. 
 
In order for the EV’s to operate, charging towers are needed, which should be installed on the streets, parking lots, 
shopping malls, etc.  
 
From a different perspective EV parking-share helps setting up a new business as it turns to a preferable destination 
for the EV drivers. It also builds stable income from repeating customers that would increase the turnover of the 
business in which the charging station is installed. The concept is be developed from businesses for the businesses. 
Creating never-ending offers tailored to the size of the business which wants to become a part of the project, 
parking-share location. 
 
4-The cost of transportation remains the entrepreneur’s main interest while the transport market is long 
characterized by small differences and fierce competition. Players in this market compete primarily through price and 
therefore it is important to continuously improve organization and reduce costs. One of the great challenges for 
transport companies is to reduce costs while increasing customer service quality. We want to transform the 
transportation industry by facilitating the charging towers/ stations through mobile and network applications  that 
allow people to charge their car wherever they go. We need to transform the energy industry through intelligent 
management development. To help people flee from fossil hydrocarbons we want to make it easier for everyone to 
adapt into electric driving by connecting with the manufacturers, businesses and each other. 
 
As a living example of its methodology, TLM is expanding by using the existing costs to fuel the initial investment 
needed. We have managed to install three (3) charging stations and convert 15 individual taxi drivers to Electric 
Taxis to operate easily and conveniently through the app (Saytaxi) with virtually no startup funds. Although we had to 
 
invent some of those during the way also. 
 
We had to work extra hard to come to this model as the local government couldn’t offer any subsidy at all.  
Our team : 
Florian Voko – Project Manager 
Albano Koka – Administrator/ Financial advisor 
Jutbina Katana – Support/ Computer Sciences 
Olger Hidri – Public Relations/ Content Editor/ Writer 
Vinsent Selamaj – Designer 
 
 
 
Application + Electric Vehicle = Solution for pollution 
 
Tirana Last Mile® 
Tirana Business Park, Rinas road 07/ Tirana, ALB

Ndryshimet teknologjike rrallë here përparojne pa probleme. Ato përparojne në impulse. Në forme revolucionare.

Telekomunikacioni përparoi nga telegrafi tek telefoni, nga telat e bakrit te fibrat optike, nga komunikimi analog në komunikimin dixhital, nga Wireless në Satelit.

Fotografia ne fillim realizohej ne pjata argjendi të ndjeshme ndaj jodit dhe ndaj avujve e merkurit.

Me vone realizimi i saj u be permes pllakave te qelqit per te realizuar filmimin dixhital, sic dhe nga bardh e zi në ate me ngjyra

Ky model është i vërtetë në pothuajse çdo fushë, dhe çdo impuls hap derën për risitë e reja që revolucionarizojnë industritë dhe ndonjëherë edhe vetë shoqërinë.

Sot, ne jemi në fillesat e një revolucioni të tillë në industrinë e automobilëve. Është pjesë e nje revolucioni akoma me te madh, revolucionit të katërt industrial” , që është dhe tema dhe fokusi kompanise tone.

Në industrinë e automobilëve, revolucioni nxitet nga organizimi nderlidhjes, elektrifikimit dhe ndryshimit te nevojave të konsumatorëve.

Ai i lejon ndertuesit e makinave të krijojne automjete absolutisht më të pastra, më të sigurta, me inteligjente dhe më efikase për konsumatorët në çdo treg në mbarë botën

Ndërkohë që qytetet dhe metropolet botërore po marrin masa kundër ndotjes së ajrit duke investuar në ekonomitë e gjelbra dhe vecanërisht elektromobilitetin, më 28 shkurt 2017 ka nisur elektrifikimi i Fierit me instalimin në qytet të kullës së karikimit të shpejtë (20-30 min. karikim i plotë) për makinat elektrike.

Kjo i hap rrugën zbatimit të elektromobilitetit jo vetëm në Fier, por edhe ne qytete deri në 60-80 km në largësi të kullës së karikimit, duke llogaritur edhe kthimin sërish në Fier për tu karikuar me një automjet me autonomi 150-180 km.

Pas qarkullimit të automjeteve elektrike në kryeqytet, ekipi i projektit Tirana Last Mile dhe kompania EAL-Electrify Albania po punojnë për të ofruar infrastrukturën e karikimit të automjeteve elektrike në të gjithë korridorin e jugut. Pika e karikimit në Fier ndodhet tek karburant Elda, pranë Gold Center (ish QTU), rruga Aulona.

Ky është lajm i mirë jo vetëm për taksistët e parë elektrikë në Shqipëri që mund të ofrojnë cmime më konkurruese në treg për distanca më të largëta duke cliruar 0 dioksid karboni, por edhe për individë që deri më sot stepen nga blerja e një automjeti ekologjik dhe ekonomik për shkak të autonomisë së makinës.

Përgjatë vitit 2018, Electrify Albania planifikon të shtrijë infrastrukturën në qytete të tjera në jug të vendit.

 Kjo do të jetë me siguri një verë më e gjelbër!

E ardhmja u përket makinave elektrike, ose me burime alternative energjie. Jemi tashmë në fundin e epokës së motorëve me djegie.

‘’Tirana Last Mile’’ është një projekt i vënë në jetë që të amortizojë dhe zgjidhë transportin urban të qytetarëve të Tiranës. Ekipi i AutoYou dhe Business MagAlbania do të prezantojnë alternativat për rritje dhe mundësinë e zhvillimit të biznesit falë zbatimit të elektromobilitetit. Më 1 Mars, ora 18.00, në Galerinë Tirana Last Mile në Tirana Business Park, një grup specialistësh do të ofrojnë zgjidhje të personalizuara për çdo sipërmarrje të vogël, të mesme apo të madhe, për të maksimizuar fitimet duke investuar vetëm me shpenzimet aktuale për karburant.

Gjatë takimit të gjithë të interesuarit do të mund të njihen me avancimin teknologjik të makinave elektrike, projektet infrastrukturore të karikimit të tyre në Shqipëri dhe të provojnë ndjesinë e ngarjes së një makine elektrike.

Tirana Last Mile, është projekti i ri i cili synon të bëhet pioner i ndryshimit në industrinë e transportit, duke u dhënë zgjidhje problemeve që lidhen me të. Tashmë, është tërësisht në dorën tuaj, nëse do të përqafoni të ardhmen, apo do të mbeteni peng i të shkuarës.

Ky është viti elektrik!

(more…)

Tirana Last Mile eshte kompania e cila ka sjellur te ardhmen ne Shqiperi nepermjet ekomobilitetit. Perurimin e show-room, drejtori artistik i TLM Gert Loshi ka zgjedhur ta beje me nje performance te artit bashkekohor me kuratorin e mirenjohur Klod Dedja dhe artistet Akreoma Saliu, Rossella Pelliccotti, Melissa Becovic, Robert Nuha dhe Fjorald Doci.  Nje element tjeter i vecante i ketij eventi eshte qe seti i DJ Ivi Abazi do te nise brenda furgonit elektrik pergjate rruges drejt Tirana Business Park. Kjo eshte parafjala ftuese e TLM:

Duhet të vini sepse injoranca nuk është më një justifikim! Antropologjia në qindra vitet e fundit na vënë në dispozicion mjetet e nevojshme për një rindërtim arkaik të shoqërisë dhe vlerave njerëzore të saj. (more…)

Tirana Last Mile

AutoYou is constructing a model which implements Electric Vehicles in the urban cities by connecting interactions between technological performance, infrastructure building and consumer behavior in different spatial and temporal scales in one system.

This is achieved by correlating the need for transportation (Tirana  Last Mile) and charging infrastucture EAL – Electrify   Albania.

(Tirana  Last Mile) starts the EV interaction through the taxi industry in the urban areas, such as city of Tirana..

This project can be implemented in most Eastern Europe cities and every  urban service area with the following parameters:

  • Population more than 1 million
  • Lack of access to quality public transportation
  • Radius of urban area 5-15 km

 
(more…)