Hygeia

Që nga janari 2017 Tirana figuron në hartën globale të kullave të karikimit të Makinave Elektrike. Kulla-e-Karikimit CHAdeMO / me një dalje është vendosur afër kompleksit spitalor “Hygeia”, në hyrje të qytetit të Tiranës. Kjo pikë karikimi mundëson karikimin e plotë të baterisë së makinës në një maksimum kohor prej 30 minutash. Falë mbështetjes shumë të vyer të ‘Hygeia’ tashmë Tirana ka bërë hapin e historik drejt përmirësimit të infrastrukturës së transportit. Një model i suksesshëm partnershipiteti dhe investimi për të ardhmen e shëndetit publik.

 

Të dhënat e Kullës- CHAdeMOHygeia :
Rryma e elektricitetit: 42A
Tension formal: 400Vac
Frekuenca: 50-60Hz
Tensioni i izolimit: 500V
Shkalla e mbrojtjes: IP44
Hyrja e voltazhit AC 400 VAC ± 10% (formale 400 VAC)
Prodhimi DC voltazh 250-420 VDC, rrymë elektrike 0 A-60 A
Efiçenca 95% ne ngarkim 50%, 94% ne ngarkim 100% faktor> 0,99 ne> 50% ngarkese

  • Detektori i integruar i relievit
  • Nderprerës qarku për rrymën e mbetur dhe mbi-ngarkimin
  • Protokollim CHAdeMO Rev 0.9

 

Mjetet që përputhen:
Citroën C-Zero
Mitsubishi i-MiEV
Mitsubishi Outlander
Nissan Leaf
Peugeot iOn
Subaru Plug-in Stella
Toyota iQ elektrike

 

Si funksionon?
Në rast se jeni duke lexuar këtu do të thotë se keni arritur më larg se të tjerët … A do të thotë se ju jeni duke konsideruar të kaloni në ‘elektrike’ ose thjesht ju intrigon shumë një mendim të tillë. Nëse jeni dikush që tashmë e ka bërë kalimin nga një mjet që fuqizohet-nga-karburanti në M akinë Elektrike, meritoni sinqerisht përgëzime! Shumë shumë urime! Ju po ndihmoni në reduktimin e varësisë ndaj karburantit, në uljen e ndotjes nga transporti dhe në të njëjtën kohë po kurseni para nga karburanti. Tani, në vend që të prisni rradhën në pompa e naftës / benzinës, duhet të mësoni udhëzimet që do t’ju duhen gjatë karikimit. Nuk është e vështirë për të mësuar se si të gjeni një stacion më të afërt dhe më të përshtatshëm për makinën tuaj Elektrike. Ato shfaqen të gjitha në ‘ GoogleMaps ‘ dhe madje ekzistojnë aplikacione smartphone -i për këtë. Stacionet më afër të karikimit gjithashtu shfaqen automatikisht në navigacionin e Makinës Elektrike.

Nje Nga avantazhet e Medha Të zotërimit Të Nje Makine Elektrike Eshte se  Mund Të karikoheni ne Shtepi, Duke futur Prizren të Gjatë nates, Dicka QE makinat standarte nuk mund t’a bëjnë. Sidoqoftë, mund të keni nevojë për karikoheni gjatë operimit të ditës; Dhe me rritjen e numrit të stacioneve-të-karikimit nëpër vend, shanset janë që të keni mundësi të “viheni në prizë” për sa kohë që Makina juaj Elektrike ka nevojë.

 

Por mund të haseni dhe me pengesa kur të arrini në stacioni-i-karikimit;
Për të siguruar që nuk do të jeni një shembull i keq ndërmjet shoferëve
‘elektrikë ,
duhet të qartësoheni mbi disa raste themelore keqtrajtimi.
Si PËR shembull Të heqësh Nga priza-e-karikimit
M akinën E lektrike Të Nje tjetri
apo Të parkosh tek Kulla-e-Karikimit pa qëllimin per tu karikuar apo per t’u “futur,” Ne Prize.
Pronarët e
M akinave E lektrike, megjithëse jetikë për komunitetin që zotëron një ME ,
duhet patjetër të jetë korrektë në respektimin e rregullave të kësaj dimensioni.

 

HAPAT e KARIKIMIT

Karikimi i Nissan Leaf-ajo është e thjeshtë. Ky është një Stacion-Karikimi-të shpejtë- CHAdeMO ( Fast Charge ). Për të filluar, është më e nevojshme konfigurimi i aksesit, që mund të jetë me kartë ( RFID ) ose identifikim nga smartphone -i.
Shmangni shtypjen e levës së ndërkohë që fusni kabllin tek priza kryesore e makinës.
Pastaj shtypni levën për t’a vendosur mirë. Më pas duhet të siguroheni që ta tërhiqni – Për të parë nëse është futur siç duhet.
Disa stacione karikimi japin dhe mundësinë e zgjedhjes së fuqisë (ngarkesës) elektrike për sesionin e karikimit. Për disa të tjerë (si shembull në video) mjafton të shtypësh butonin Start .
Seanca e karikimit mbaron për një kohë të paracaktuar, zakonisht për 30 minuta. Por, edhe njësia mund të ndërpritet në cfarëdolloj momenti – duke shtypur thjesht Stop.Mua më pëlqen karrocat e ‘ Nissan Leaf ‘ më duhet shtypur butoni lirues i spinës për të hequr prizën.DISA butona ( spinash ) Mund Të duken paksa ndryshe Nga Njeri-tjetri, por Të Gjithe funksionojnë nË Të njëjtën mënyrë – Me butonin e shtypur, Thjesht tërhiqni spinën DHE rivendoseni ATE tek Stacioni-i-karikimit.

Tani e dini sa thjeshtë është që të karikoni makinën tuaj Elektrike në një Stacion-Karikimi (ChAdeMO Fast Charge ).