Silueta e automjetit elektrik më të popullarizuar në botë nuk ka ndryshuar, por me fillimin e prodhimit në Evropë, Nissan LEAF me shumë çmime, ka pësuar një numër përmirësimesh të rëndësishme inxhinierike.
Nissan LEAF i ri është më i shpejte se më parë në sajë të ndryshimeve të shasisë ndërsa do të shkojë më tej. Gama e NEDC është rritur nga 175 km në 199 km në sajë të një sërë përmirësimesh inxhinierike.
Dhe një inverter i ri i disponueshëm opsionalisht në bordin e shpejtësisë përgjysmon kohën e nevojshme për një rimbushje të plotë të baterisë.
Disa nga ndryshimet janë bërë për të përmirësuar efikasitetin e saj, disa për të rritur praktikën e saj, disa për të pasuruar përvojën e pronësisë … por së bashku ata bëjnë një rast edhe më bindës për pronarin e automjetit elektrik.
“Ndryshimet gjithëpërfshirëse që kemi bërë në këtë makinë pioniere përforcojnë karakterin e saj unik: teknoloogjik dhe progresiv. Ne kemi dëgjuar klientët tanë dhe ne kemi punuar për të bërë versionin evropian të prodhuar me shumë çmime për nevojat e tyre të veçanta “, tha Paul Willcox, zëvendëspresident i lartë, Sales and Marketing, Nissan Europe.

Motor dhe bateri
Ndryshimi më i madh i vetëm i bërë në Nissan LEAF 2014 është në powertrain – te tjerat jane ndryshime me pak te dukshme.
Në  makinën origjinale inverter ishte vendosur në zonën e bagazheve të makinës prapa vendeve të pasme.
Megjithëse relativisht kompake,  garonte në gjerësine e telajos pamvareshisht se bllokonte hapesiren e bagazheve qe do te thote qe eshte e pamundur te arrish nje plan te rrafshet 
Karikuesi dhe inverteri jane tani ne pjesen e pare te kabines dhe jane integruar me motorin elektrik gje e cila jo vetem rrit hapesiren e bagazheve me 40litra  – në lidhje me madhësinë e bagazhit të transportit ajror – por gjithashtu lejon me shume hapesire kur palet e pasme te sediljeve jane palosur.
Megjithëse motori sinkron i AC-së me përgjigje të lartë zhvillon 80kW si më parë, ai përmban një numër elementësh të rinj, duke e bërë atë më miqësor dhe efikas ndaj mjedisit. Motorri i ri ka e rritur efichencen me 5%, duke përmirësuar efikasitetin e përgjithshëm të mjetit.
Megjithëse pjesa e perparme e mjetit tashme eshte me e gjate falë përfshirjes së ngarkuesit dhe inverterit me motor, konfigurimi ka bere te mundur  që linja e mbulesës mos të ndryshojë ë dhe as shpërndarja e peshës së mjetit.
Si më parë, energjia ngarkohet në një bateri kompakte me litium-jon të dizajnuar nga Nissan me 48 module të montuar në një paketë të vetme nën zonën e kabinës për të mbajtur qendrën e gravitetit të makinës sa më të ulët të jetë e mundur. Paketa e baterisë është vendosur në një kasë të fortë metalike duke dhënë mbrojtje shtesë në një goditje anësore ne rast aksidenti 

Nissan LEAF 2014 eshtë montuar ne nje në një strukturë të re në bazën e prodhimit evropian të Nissan në Britaninë e Madhe.
Performanca kundrejt akselerimit nuk ka ndryshuar pak me një shpejtësi maksimale prej 144 km / h dhe 0-100 km / h duke marrë 11.5 sek (0.4 sekonda më shpejt se më parë dhe përmirësime në aerodinamikën e makinës, humbje peshe program i ri dhe ndryshime të tjera teknike do të thotë se niveli zyrtar i NEDC është rritur nga 175 km në 199 km.
Akoma edhe me praktik behet perdorimi nga karikuesi i ri 6.6KW i cili lejon perdorimin e rrjetit 32 amp publik dhe privat.
Një karikues 32 amp do të rimbushë një bateri bosh në gjysmën e kohës të një prizë tipike vendore 16 amp EV – katër orë në vend të tetë – por më e rëndësishmja mund të japë një karikim domethenes për një bateri të përdorur pjesërisht edhe gjatë një ndalese të shkurtër.

Me 6 karikues të shpejtë CHAdeMO të instaluara në të gjithë Shqiperine , akumulimi më i shpejtë është në dispozicion për shoferët ME.
Një karikues i shpejtë siguron 50 kW të rrymës DC të tensionit të lartë drejt baterisë, që do të thotë vetëm 15 minuta për të karikuar një bateri  deri në 80% për qind.
Pas reagimeve nga pronarët ekzistues të Nissan LEAF, pika e karikimit të automjetit në bord është modifikuar gjithashtu.
Kapaku i spinave tani mund të hapet nga distanca nëpërmjet pultit kryesor ose nëpërmjet një butoni elektrik, në vend të asaj mekanike, në kabinë.
Ka edhe një llambë të vogël LED brenda kasës për të ndihmuar në identifikimin e prizave gjatë natës ose në një parkim nëntokësor.
Siguria është përmirësuar më tej nga një bllokim elektro-mekanik i cili rregullon kabllon në fole kur bateria karikohet

për parandalimin e ndërhyrjes nga palët e treta. Në modelet Acenta dhe Tekna, 
makina automatikisht mund të njoftojë pronarin nëse ngarkimi është ndërprerë papritur.

Një plan i rishikuar i garancisë për bateritë mbulon defektet në materialet dhe mjeshtëri
për pesë vjet ose 100,000 kilometra dhe ato mbulohen nga një klauzolë e re 8 vjet qetësi mendore.

 

Shasia dhe përmirësime të tjera teknike
Çdo Nissan LEAF ndërtuar në Sunderland për tregun evropian ka një shasi të akorduar nga inxhinierë
Qendrën Teknike të Nissan (NTCE) në Cranfield në Britani të Madhe.
Ndryshimet janë bërë për që LEAF te jete me i pershtatshem per shpejtesi te larta e per rruge më të vështira.
Rezultati është një makinë që është më komode ne kalldrem  dhe ende është po aq e rehatshme për sipërfaqet asfaltuara të rrugëve.

Florian Voko
Tirana Last Mile