Nissan është edhe një herë duke transformuar performancën, praktikën dhe perceptimin e EV me futjen e LEAF 30 kWh – një Nissan LEAF përditësuar që u jep shoferëve 250 km gamën e automjeteve, duke mposhtur të gjithë konkurentët e saj në segment.
Kjo arritje e shquar – e cila hap një botë të re të mundësive për shoferët – është bërë e mundur falë futjes së një bateri të re 30kWh. Bateria e re është pika më e dukshme e një pakete të permiresuar qe Leaf 2016 30 kWh përforcon pozicionin si mjeti më i aftë dhe praktik elektrik në botë dhe me vlerën më të mirë. Perfshire së bashku me një skicë të projektimit, teknologjisë dhe përditësimeve inxhinierike, distanca më e madhe zgjeron dukshëm apelin e LEAF-it – duke e bërë atë një alternativë e vërtetë për një automjet me motor me djegie të brendshme për miliona automobilistë dhe duke forcuar pozitën e saj si makina më e mirë elektrike në botë.
Autori: Paul Willcox, Kryetar i Nissan Europe: “LEAF, EV-ja më e shitur në botë, u bë edhe më mirë.Një distancë deri në 250 km hap botën e EV për mijëra shoferët në Evropë, Nuk është plotësisht e sigurt që një EV do të punojë për ta. Kjo ekstra shtesë do ta bëjë pronësinë një zgjedhje të lehtë tu konsideruar, për shumë dhe shumë shoferë të tjerë “.

Bateria e re, teknologjia e re, përdorueshmëria e njëjtë 
Bateria e re 30kWh e LEAF ofron një gamë më të gjatë pa asnjë kompromis mbi paketimin e brendshëm. E disponueshme në klasat e kompletimit të Acenta dhe Tekna, ka të njëjtat përmasa të jashtme si njësia ekzistuese 24kWh dhe vetëm një rritje modeste prej 21 kg në peshë. Rezultati? Një makinë që shkon shumë më tej duke ofruar të njëjtën prakticitet dhe përdorshmëri si versionet e mëparshme.
Çelësi për performancën më të lartë të baterisë së re është një përditësim i brendshëm kimik dhe i konfigurimit. Futja e një katodë me kapacitet të lartë përmirëson performancën, ndërsa ndryshimi në paraqitjen e qelizave gjithashtu kontribuon në pershkrimin e kilometrave.Në të vërtetë, Nissan është aq i bindur në lidhje me performancën dhe besueshmërinë e baterisë së re 30kWh e cila do të mbulohet nga një garanci tetë vjet, 160,000 km.
Karikimi i baterisë së re 30kWh të LEAF është po aq e lehtë dhe pa stres si në njësi aktuale 24kWh. Ashtu si me modelet aktuale, klientët do të jenë në gjendje të rimbushin nga shtëpitë e tyre, nga ngarkuesa publikë ose nga rrjeti i karikimit të shpejtë (3 faza, 400V) që zgjerohet me shpejtësi në të gjithë Evropën – rrjet më të mirë EV në dispozicion. Koha e ngarkimit të shpejtë mbetet vetëm 30 minuta për të ngarkuar QIRA nga 0-80% – saktësisht periudha e njëjtë kohore që merr bateria 24 kWh për të arritur nivelin e njëjtë të ngarkesës.

Teknologjia e re e IT u jep pronarëve një kontroll më të madh
Një nga karakteristikat më të njohura dhe më të dobishme të LEAF është aftësia e saj për të bashkëpunuar me internetin dhe për t’u kontrolluar nga distanca nga pronari i saj nëpërmjet NissanConnect EV. Duke qenë në gjendje të kontrollojë statusin e ngarkesës për të para-ngrohur kabinën në ditët e dimrit të ftohtë, pronarët anembanë botës kanë përdorur këtë strukturë telematike të avancuar me smartfon, për ta bërë jetën edhe më të lehtë. NissanConnect EV sjell jo vetëm rehati më të madh, por edhe përmirëson distancen e pershkrimit te makinës, në sajë të aftësisë për para-ngrohur ose para-ftohur kabinën pa përdorimin e energjisë së baterisë.

The silhouette of the world’s most popular pure electric vehicle hasn’t changed, but as production starts in Europe the multi-award winning


LEAF 30 kWh paraqet një përditësim të rëndësishëm për këtë teknologji unike me një sistem të ri NissanConnect EV që zëvendëson konfigurimin e mëparshme të Carwings. Ajo mban të gjitha elementet e vlerësuara të sistemit origjinal, por shton karakteristika të reja një proces shumë të thjeshtëzuar të aktivizimit.
Një nga përparimet e shumta të sistemit të ri të NissanConnect EV është harta e re e karikimit që është në gjendje të tregojë se cilat pika të karikimit janë në dispozicion dhe të cilat janë duke u përdorur.
E krijuar për të ofruar integrim të përsosur me sistemin e infotainment-it të ri të gjeneratës së re NissanConnect EV, gjithashtu përmban një sistem të navigimit tërësisht të rishikuar, alarme të mirëmbajtjes dhe një strukturë të zbulimit të makinave.

LEAF 30 kWh – EV e preferuar në botë është bërë edhe më mirë
Të gjitha modelet e Acenta dhe Tekna 2016MY LEAF janë pajisur me evolucionin më të fundit të sistemit të infotainment NissanConnect EV të markës. Duke ofruar një integrim të ri dhe një marrës radio digjital, gjithashtu ofron një prekje capacitive prej 7 inç që u lejon pronarëve të hyne e dalin nga hartat dhe te lëvizin lehtë midis menuve vetëm duke shtypur butonat në ekran.
LEAF 30 kWh paraqet gjithashtu një numër ndryshimesh të jashtme të dizajnit – duke përfshirë panel të ri të montuar në tavan së bashku me një ngjyre të re – Bronz.
Prodhimi i LEAF 30 kWh do të vazhdojë në fabrikën e Nissan në Sunderland në Mbretërinë e Bashkuar, me shitje evropiane duke filluar në janar 2016.

Ndersa Kompania Autoyou do te ofroje per klientet e saj kete makine te mbrekullueshme te se ardhmes

.

Tirana Last Mile 
Florian Voko